16:00

Stehags AIF

Referat: AIF Barrikaden - Stehags AIF

Startelva:C-G – Emin, Eklund, Ghafur, Hussein Alo – Kudde, Milad, Felix, Husse – Shershah – Anders Folkesson
Började på bänken gjorde Martin som kom in efter 24 min och sedan spelade i olika mittfältspositioner matchen ut och Riky som kom in som höger yttermittfältare efter 19 min, spelade där till 61:a min innan han blev utbytt igen för att sedan komma tillbaka som vänsterback dryga sista kvarten.

Vi dominerade kraftigt i början men skapade inget att tala om och det kändes därför aningen orättvist när de tog ledningen i 9:e min på sin första målchans. Vi fortsatte sedan att dominera men var fortfarande länge väldigt ineffektiva. I den 16:e min drog vi dock upp ett fint anfall som avslutade med att Anders frispelade Husse som tagit en lång löpning men dock inte förvaltade chansen på rätt sätt, Istället ökade Stehagtvå minuter senare på till 2-0 på ett långskott tillika deras andra avslut.

Efter detta fortsatte vi dominera om än inte lika tydligt som i första men skapade fler målchanser. Vi gjorde också ett fint reduceringsmål när Felix från kanten bara en bit in på deras planhalva slog ett inlägg (frispark?) mot bortre stolpen där Kudde dök upp och elegantnickade in ett reduceringsmål. Glädjen skulle dock inte bli långvarig. Stehag var hela tiden farliga i sina kontringar, delvis pga lite dåligt hemjobb från de våra, och det var också på en kontring de replikerade fem minuter senare med att öka på till 3-1. Lagen var sedan innan pausen var sin gång mycket nära ytterligare ett mål.

I andra halvlek blev vårt hemjobb allt sämre och det blev väldigt långt mellan lagdelarna. När vi väl hade bollen i vår ägo behöll vi den ofta ganska länge och skapade nu också en hel del och hade 2-3 drömanfall. Det var också på ett sådant vi reucerade i den 51:a min. bollen hamnade efter ett fint uppspel hos Anders som spelade Hussein Alo (den nya) som tog en perfekt löpning på kanten. Han tog sig i kamp med en försvarare ner till kortlinjen och slog ett inlägg som nådde Martin (via någon motståndare?) som lugnt och behärskat slog in bollen.

I takt med att vårt hemjobb blev allt sämre förstärktes tendensen från tidigare att vi hade långa anfall och att spelet fördes mest på deras planhalva och vi hade en hel del bra chanser, bl.a. en där Kudde sköt tätt utanför från bara 3-4 meter. Men när de anföll var de nästan alltid numerärt överlägsna (de hade trots att de inte hade några avbytare mycket spring i benen in i det sista) och det såg farligt ut nästan varje gång. De slarvade dock bort en del chanser genom dåliga beslut, C-G räddade någon farlighet och när de väl kom riktigt fria gick bollen för det mesta tätt utanför. De hade också en boll i stolpen (eller möjligen på hjulet och då kan det enligt regelboken ändå aldrig dömas mål oavsett om bollen är innanför linjen) som sedan gick längs mållinjen innan den skruvade sig ut till hörna.

Totalt sett många individuellt bra insatser framför allt offensivt och jag skulle särskilt vilja framhålla Vår nya Hussein (snart behöver vi bara benämna honom Hussein eftersom detta var Husses sista match för oss, ska gå till Arlöv där han bor) och Milad. Vi hade som sagt några riktigt tjusiga anfall, men som lag funkade det inte lika bra. Hemjobbet var som sagt uselt i andra halvlek vilket gjorde uppgiften väldigt svår för de kvarvarande försvararna. Rättare sagt var det ofta så att man sprang hem men allt för sent så om vi vann tillbaka bollen låg laget för en stund istället så långt ner att Anders ibland blev ensam med 4-5 motståndare innan våra spelare hunnit upp igen.

Avslutningsvis bör väl nämnas att deras målvakt var riktigt riktigt bra och gjorde ett par kanon- räddningar där man redan räknat in mål dessförinnan.

Statistik: Hörnor: 5-2 Avslut på mål: 10-8 Avslut utanför: 11-9